مودم همراه یا مودم جیبی، همان کاربرد مودمها یا روترهای خانگی را با چند تفاوت کوچک دارد. این ابزار نسبت به نوع خانگی خود ظاهری کوچکتر دارد و به جای اتصال به تلفن ثابت با کمک کابل، از دادههای یک سیمکارت استفاده میکند. مودم همراه به شما کمک میکنند همچنان بهروز بمانید و زندگی روزمره خود را در همهجا و با کیفیت بالا ادامه دهید.
این مزایا به شرح زیر هستند:
از طرف دیگر باید به قدرت و دوام باتری آن دقت کنید. باتریها منبع اصلی قدرت این ابزارها هستند و اگر باتری بادوامی نداشته باشد، دچار مشکلات زیادی خواهید شد. از آن مهمتر اینکه مودم باید با شبکههای ۴G LTE نیز سازگاری داشته باشد. اگر بعد از خرید مودم متوجه شدید این ویژگی را نداشته باشد زمانی که به آن نیاز دارید، نمیتواند اتصال با کیفیتی را برایتان به ارمغان آورد.
در کنار همه این موارد داشتن یک microSD، یک پورت USB و یک پورت شارژ الزامی است. به این ترتیب میتوانید از امکانات مختلف این دستگاه بهرهمند شوید. پوشش گسترده و ناوبری سریع نیز از مزایای یک روتر همراه خواهد بود که باید به آن توجه کنید. اگر مودم همراه درستی انتخاب کنید، میتوانید به فضای ذخیرهسازی مشترک دسترسی پیدا کنید. این دقیقاً همان ویژگی است که داشتن حافظه یا micro SD در اختیار شما قرار خواهد داد. برای داشتن بهترین مودم همراه حتما به این نکات توجه کنید.
اغلب مودم هایی که دارای ویژگی فناوری MIMOهستند، قادر به تجزیه پهنای باند هستند و انها را به دستگاه های متصل ارسال می کنند. تعداد این بخش هایی که تجزیه شده اند توسط مودمهایی که دارای فناوری MIMO هستند با استفاده از عددی که روی مشخصات آنها درج شده، تعیین میشوند.
فناوری MIMO در مودم امکان اتصال چندین کاربر به صورت همزمان میسر شده و تغییری در سرعت انتقال دادهها به وجود نخواهد آمد. برخی دستگاههای پیشرفته و رده بالا مانند آیفون XS و مودم ۴G LTE هوآوی مدل B612، از فناوری MIMO 4×4 برخوردارند.
به کمک فناوری MIMO در مودم، ظرفیت لینکهای رادیویی افزایش پیدا میکند. این افزایش ظرفیت با استفاده از آنتنهای دریافتکننده که در این مودم ها تعبیه شدهاند، امکانپذیر است.
افزایش سرعت انتقال دادهها با استفاده از فناوری MIMO در مودم بر هیچکس پوشیده نیست. پوشش بیشتر، تجزیه بهتر کاربر، ظرفیت شبکه بالا و غیره تمامی مواردی هستند که با استفاده از این فناوری امکانپذیر خواهند بود؛ اما استفاده از این تکنولوژی در برخی موارد کاربرد نخواهد داشت.
فناوری MIMO در مودم یا تکنولوژیهای مرتبط با آن از جمله MU-MIMO که در روتر و اکسس پوینت های پیشرفتهتر استفاده میشوند، مزایای بسیار زیادی خواهند داشت. این مودمها با استفاده از تکنیک SM (Spatial Multiplexing) سرعت بسیار بالاتری در انتقال دادهها را فراهم کرده و باعث کاهش نرخ خطای بیت (BER) میشوند.
مهمترین کاربرد فناوری MIMO در مودم و اکسس پوینت، بهرهمندی از سرعت بالاتر است؛
تکنولوژی MIMO دارای جنبههای مثبت و منفی زیادی است. علاوه بر مزایای مختلفی که این فناوری دارد، برخی معایب و نقاط ضعف نیز در آن دیده میشود که در انتخاب یا خرید مودم هایی با این ویژگی، میتواند تأثیر زیادی داشته باشد. یکی از اصلیترین نقاط ضعف این تکنولوژی، پشتیبانی پایین سرویس دهندههای اینترنت از آن است.
با استفاده از گوشی خود می توانید به تنظیمات مودم خود یا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ admin با گوشی دسترسی داشته باشید. جهت نحوه ورود به تنظیمات مودم ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ با گوشی، این نکته را باید در نظر داشته باشید که باید از شبکه وای فای مودم خود برای ورود به تنظیمات استفاده کنید و از نت گوشی خود به هیچ وجه استفاده نکنید.
سپس مرورگر گوشی خود را باز کرده و آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را وارد کنید. سپس نام کاربری و رمز عبور را admin وارد کنید. اکنون شما به تنظیمات مودم خود با استفاده از گوشی دسترسی دارید. برای ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ تغییر رمز با گوشی هم می توانید به راحتی وارد بخش تنظیمات مودم شده و در بخش status تغییر رمز مودم را انجام دهید.
اگر به هر دلیلی قصد خریداری یک اکسس پوینت (access point) را دارید تا آن را جایگزین روتر (router) خود کنید، بهتر است دست نگه دارید؛ زیرا نیازی به این هزینه اضافی نیست! شما میتوانید با تبدیل روتر به اکسس پوینت بدون نیاز به هیچگونه هزینه اضافی، نیاز خود را برآورده کنید.
تبدیل روتر به اکسس پوینت
روتر ابزاری است که معمولاً بر روی مودمهای بیسیم (wireless) یا داخلشان نصب میشود. این ابزار، این امکان را فراهم میکند تا شما از طریق مودم خود، به دادههای مربوط به اینترنت، دسترسی بیابید؛ اما عواملی وجود دارند که میتوانند موجب نیاز کاربران به جایگزینی آن با اکسس پوینت شوند. از آن جمله میتوان به عدم امکان دسترسی چند کاربر از طریق یک روتر اشاره کرد. همچنین عامل دیگر میتواند ناکافی بودن دامنه پوشش روتر باشد.
در واقع اگر شما به استفاده همزمان چند کاربره از مودم یا استفاده از آن در محدوده بیشتر نیازمند هستید، با تبدیل روتر به اکسس پوینت، میتوانید نیاز خود را رفع کنید. در این راستا، نیازی نیز به خرید اکسس پوینت و صرف هزینه اضافی وجود ندارد. شما این کار را میتوانید به سادگی با استفاده از روتر قدیمی خود و ایجاد چند تغییر در تنظیمات آن انجام دهید.
باید گفت نحوه تبدیل روتر به اکسس پوینت نیز بسیار ساده بوده و طی چند مرحله انجام پذیر است؛ اما پیش از انجام آن مراحل، لازم است که یک روتر دیگر نیز داشته باشید و این روتر را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. همچنین باید نشانی IP روتر قدیمی خود را تغییر دهید و خدمات سرور DHCP را غیر فعال کنید. سپس کافی است بر روی شبکه وای فای (Wi-Fi) خود گذرواژه بگذارید.
امروزه ما فقط از اینترنت استفاده نمی کنیم، بلکه به آن متکی هستیم. وقتی ارتباط کند است، یا بدتر از آن، وجود ندارد، کل روز شما ممکن است خراب شود. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که این ارتباط چگونه کار می کند؟ از روتر Wi-Fi گرفته تا دستگاههای تلفن همراه، اجزایی که شبکه خانگی شما را تشکیل میدهند، همگی به زبانهای دیجیتال مختلفی صحبت میکنند، اما مودم شما مترجم است. سیگنالهایی را که از ارائهدهنده خدمات اینترنت یا ISP شما میآیند، دریافت میکند و آنها را به یک اتصال اینترنتی برای پخش روتر Wi-Fi شما ارسال میکند. در سطح پایه، مودم شما به شما امکان دسترسی به وب را می دهد، اما همچنین می تواند تفاوت زیادی در کارایی وای فای خانگی شما ایجاد کند. اینکه بتوانید به راحتی مودم را بشناسید و با توجه به نیاز خود را آن را انتخاب بکنید خیلی مهم است. در صاران مارکت تمامی مودم ها مورد بررسی قرار دهید و با ویژگی های آنها آشنا شوید.
مودم اطلاعات را از ISP شما از طریق خطوط تلفن، فیبر نوری یا کابل کواکسیال در خانه شما (بسته به ارائه دهنده خدمات شما) دریافت می کند و آن را به سیگنال دیجیتال تبدیل می کند. وظیفه روتر این است که این سیگنال را از طریق کابلهای اترنت سیمی یا Wi-Fi به دستگاههای متصل منتقل کند تا همه دستگاههای شما بتوانند روی برد و به اینترنت دسترسی داشته باشند. روتر و ISP شما نمیتوانند مستقیماً با هم ارتباط برقرار کنند زیرا به زبانهای مختلفی صحبت میکنند، یا بهتر است بگوییم، انواع سیگنالهای مختلفی را ارسال میکنند. به همین دلیل است که نقش مودم بهعنوان یک مترجم بسیار مهم است.
امروزه مودم ها در مدل های مختلفی وجود دارد که شامل مودم ثابت TD-LTE ، مودم جیبی، مودم همراه 3G/4G، مودم ADSL/VDSL و همینطور Dial up می باشد. این مودم ها دارای طراحی های متفاوتی می باشند. برای خرید مودم دقت لازم را داشته باشید تا از انتخاب خود پشیمان نشوید. پیشنهاد من به شما خرید مودم وایرلس می باشد و بتواند از وای فای پشتیبانی کند. البته جهت به اشتراک گذاری هارد، بهترین مودم انتخابی شما مودم ADSL بی سیم می باشد.
فناوری به کار رفته در مودم و کاربرد آن مشخص کننده روش اتصال و همینطور زیر ساخت آن می باشد. اکنون می خواهیم با انواع مودم آشنا شوید:
اکثراً از مودم ADSL استفاده می کنند. مودم ADSL توسط درگاه RJ- 11 به تلفن متصل شده و سپس سرویس دهنده اینترنت متصل خواهد شد. بعداز انجان تنظیمات شما می توانید به اینترنت متصل شوید. امروزه اکثراً مودم های ADSL به صورت بی سیم (وایرلس) می باشند و کاربران به صورت وای فای از اینترنت بهره می برند. سرعت این نوع مودم ها بالا است. شرکت هایی مانند مخابرات، پیشگامان، شاتل، آسیاتک و ... اینترنت ADSL را ارائه می دهند .
مودم های سیمی شامل پورت USB و پورت LAN هستند. البته برخی مواقع بعضی مودم های سیمی، درگاه USB ندارند و یا درگاه LAN ندارند.
مودم های بی سیم یا وایرلس در شبکه محلی بی سیم فعالیت می کند. در این نوع مودم ها می توانند چندین کارب به طور همزمان از اینترنت استفاده کنند. اکثر مودم های وایرلس امروزی دارای ۴ پورت LAN هستند، یعنی به طور همزمان پاسخگوی 4 دستگاه می باشد.
در فناوری WIMAX اینترنت نیاز به خط تلفن ندارد و به صورت فراگیر همه افراد می توانند استفاده کنند. پهنای باند این نوع مودم هادر سال 2001 بین 30 تا 40 مگابیت بر ثانیه بود. اما در سال 2011 به 100 مگابیت بر ثانیه رسید. در ایران شرکتی که این فناوری را ارائه میدهد شرکت مبین نت و ایرانسل می باشد.
اینترنت 3G/5G و LTE به صورت وایرلس در تلفن همراه شما ارائه می شود. در این نوع اینترنت پوشش دهی مناطق بالاست. البته G4 LTE دارای پهنای باند بالاست.
تکنولوژی TD-LTE به صورت نسخه ثابت در فناوری LTE محسوب می شود. چون فناوری ۴G LTE جهت دستگاه های قابل حمل و همراه به کار می رود. فناوری TD-LTE جهت مودم ثابت TD-LTE به کار می رود.
در مقاله بهترین مودم های TD-LTE می توانید انواع مودم ها را شناسایی کرده و مودم مناسب با نیاز خود را انتخاب کنید. در این مطلب سعی کردیم مودم را برای شما توضیح دهیم و سپس با انواع مودم از نظر اتصال آشنا کنیم.